Tiket Loteri Antarabangsa

Loteri adalah bentuk perjudian yang popular di mana jumlahnya diambil sebagai jangkaan untuk memenangi hadiah wang. Seperti yang dilarang oleh beberapa pemerintah, yang lain telah mengesahkannya sehingga undian nasional digubal. Akan tetapi, diharapkan pemerintah dapat mengatur undian sampai batas tertentu.

Loteri diatur agar berkesan dalam banyak format. Hadiah diedarkan sebagai wang tunai atau barang tetap DOWNLOAD MEGA888 Android . Format ini memastikan bahawa ada risiko kepada pihak penganjur sekiranya tiket tidak mencukupi. Maknanya, ganjaran itu adalah peratusan tetap dari penerimaan. Sebaliknya, jika setiap tiket yang dijual mempunyai nomor unik, maka mungkin hadiah itu akan menunjukkan keunikan yang dijamin. Tambahan pula, banyak loteri baru-baru ini membolehkan pembeli memilih nombor pada tiket loteri antarabangsa yang mengakibatkan kemungkinan banyak pemenang.

Di beberapa negara, menentukan pilihan pembayaran bukanlah tugas yang mencabar kerana hakikat bahawa kemenangan loteri tidak dikenakan cukai pendapatan peribadi. Oleh itu, tiada kesan cukai yang akan dilaksanakan. Khususnya Kanada, Australia dan United Kingdom mengedarkan semua hadiah sebaik sahaja pemenang diisytiharkan. Hadiah wang dibayar sebagai sekaligus, bebas cukai kepada pemenang.

Sebaliknya, beberapa negara seperti Amerika Syarikat, memerlukan cukai yang ditahan daripada hadiah sekaligus. Walaupun, pemenang berpeluang memilih antara pembayaran anuiti dan pembayaran satu kali, pembayaran satu kali jauh lebih kecil. Selalunya, pemenang diberikan hanya separuh daripada jackpot yang diiklankan; ini adalah jumlah yang ditawarkan bahkan sebelum cukai ditahan. Pilihan anuiti menyediakan pembayaran tetap untuk dibubarkan dari masa ke masa dan seterusnya dari sepuluh hingga empat puluh tahun.

Secara kebetulan, dengan pelbagai loteri dalam talian, pembayaran tahunan mungkin seminit $ 25,000 selama empat puluh tahun untuk memasukkan pembayaran belon pada tahun terakhir. Sekuriti yang disokong kerajaan sering melaksanakan pelaburan pembayaran ansuran jenis ini. Cadangan insurans loteri dalam talian bertanggungjawab untuk membayar pemenang. Namun, banyak pemenang memilih untuk mengambil pembayaran sekaligus kerana mereka berpendapat bahawa mereka dapat memperoleh kadar pulangan pelaburan yang lebih baik di tempat lain.

Sehingga kini, loteri dimainkan di hampir semua negara di seluruh dunia. Wang hadiah yang diedarkan kepada pemenang yang bertuah mungkin berbeza dari beberapa ratus atau hingga ratusan ribu bahkan berbilion. Penyelidikan telah melaporkan bahawa tiga loteri dari Amerika Syarikat sahaja; Loteri Negeri New York, Massachusetts dan Texas termasuk dalam sepuluh loteri terbesar di dunia. Walau bagaimanapun, dokumentasi membuktikan bahawa loteri terbesar terletak di Sepanyol, Jepun, Perancis, Itali dan Inggeris.

Dengan kemungkinan kemenangan sehingga $ 10.4 bilion, The Loterias y Aquestas del Estado di Sepanyol adalah yang terbesar di dunia. Mizuho Bank Ltd di Jepun adalah yang kedua terbesar dengan hanya kurang $ 0.2 bilion berbanding Sepanyol. Dengan harga $ 9.8 bilion, Bettors at Frances di Francaise des Jeux dari Perancis adalah yang ketiga. Peminat loteri Itali melonjak ke tangga keempat dengan $ 8.9 bilion. Loteri Nasional Inggeris adalah yang kelima terbesar. Loteri Bank Kookmin di Korea dan loteri Sisal Sports Italia SpA dari Itali melengkapkan kedudukan kelapan dan kesembilan.

Sekiranya anda ingin menyertai loteri, disarankan agar anda membeli tiket yang dikeluarkan oleh penganjur sindiket.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *