10 Kesalahan Pemasaran E-mel Teratas

Sebilangan besar perniagaan dalam talian menyediakan senarai e-mel, kemudian terus menghantar e-mel. Dokumen ini akan menunjukkan kepada anda, dari perspektif orang yang Menerima e-mel, apa kesalahan yang dilakukan oleh banyak orang. Elakkan kesilapan ini untuk meningkatkan senarai e-mel anda untuk mendapatkan keuntungan.

1. Letakkan pautan berhenti berlangganan di bahagian bawah e-mel anda. Bagaimana ini Mega888 Malaysia boleh menjadi buruk? Kerana apabila pelanggan ingin menukar alamat e-mel mereka, mereka tidak boleh? Sekiranya anda mengharapkan seseorang untuk berhenti melanggan satu alamat e-mel, kemudian kembali ke laman web anda dan langgan semula dengan yang lain, itu sangat diharapkan. Perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah mempunyai pautan “Kelola langganan anda” yang membawa mereka ke halaman yang mereka boleh berhenti berlangganan, menukar alamat e-mel mereka, dan bahkan mengubah senarai yang mereka langgani. Kemudian, dapatkan pautan “Berhenti Langgan Cepat” di sebelahnya.

Satu lagi pemikiran di sini – saya telah mendaftar sebagai ahli forum, dan kemudian mendapat e-mel. Semasa saya ingin menukar alamat e-mel atau berhenti berlangganan, saya mengklik “Tukar maklumat langganan” dan meminta saya masuk ke forum terlebih dahulu. Sekiranya saya tidak ingat maklumat log masuk forum yang saya gunakan semasa membuat akaun, saya tidak boleh masuk untuk menukar alamat e-mel saya atau berhenti berlangganan. Jadi, tentu saja, saya hanya melaporkan e-mel sebagai spam. Saya pernah mengalami ini sekurang-kurangnya empat kali yang saya ingat.

2. Membuat terlalu banyak maklumat yang diperlukan semasa mendaftar. Anda hanya memerlukan alamat e-mel mereka. Anda mungkin mahu nama depan mereka, jadi anda boleh memperibadikan e-mel mereka, tetapi ini mesti menjadi pilihan. Tidak memerlukan alamat pos, nama belakang, dan terutama nombor telefon. Memerlukan nombor telefon akan mengurangkan pendaftaran anda sekurang-kurangnya 80%. Dan tidak memerlukan bidang yang konyol, seperti Tajuk (Mr, Mrs., Ms.) atau hari jadi. Mengapa sukar? Ambil contoh The Venetian, sebuah kasino di Las Vegas. Borang pendaftaran mereka memerlukan tarikh lahir, tetapi mereka perlu mengesahkan usia. Tetapi ia memerlukan Tajuk! Saya mengklik hantar tanpa Tajuk saya, dan itu memberi saya mesej ralat. Oleh itu, perkara pertama yang saya dapat dalam hubungan e-mel saya dengan The Venetian adalah mesej ralat bip dan pop timbul. Itu bukan permulaan yang baik.

3. Membuat penghentian langganan sukar.Mari lihat lagi di The Venetian. Dalam e-mel mereka ada pautan berhenti berlangganan yang membuka halaman berhenti berlangganan. Untuk berhenti melanggan, saya perlu memasukkan alamat e-mel saya. Sekiranya saya mempunyai banyak alamat e-mel (saya mempunyai 12), saya harus ingat yang saya gunakan dan masukkan. Jadi apa yang perlu saya buat? Saya menekan butang Spam dalam program e-mel saya agar mereka masuk ke folder Spam saya untuk dihapuskan. Mudah untuk saya, tetapi ia juga menghantar pemberitahuan kepada syarikat penapis Spam saya bahawa e-mel The Venetian adalah spam. Terlalu banyak, dan anda dilarang, terutamanya dari AOL, di mana hampir mustahil untuk dikeluarkan dari senarai spam. Sebaliknya, permudahkan untuk berhenti berlangganan. Adakah anda benar-benar mahukan seseorang dalam senarai anda yang tidak mahu? Saya cadangkan meletakkan pautan berhenti berlangganan (atau sekurang-kurangnya Urus Langganan) di TOP setiap e-mel.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *