Adakah Poker Dalam Talian Sah?

Pemain poker dalam talian tidak perlu risau. Anda hanya akan menghadapi masalah bermain poker dalam talian di AS jika anda memiliki tapak web poker di mana pemain boleh bermain wang sebenar.

Jawapan panjang download kiss918

Poker dalam talian adalah bidang undang-undang kelabu di Amerika Syarikat. Aktiviti ini tidak dilarang secara khusus oleh mana-mana undang-undang persekutuan. Beberapa ahli politik telah cuba meluaskan tindakan wayar ke perjudian dalam talian. Poker dalam talian telah menjadi subjek kontroversi dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi undang-undang yang membenarkan poker dalam talian telah bertahan dalam ujian masa.

Sejak akhir 1990-an, poker dalam talian telah tersedia untuk warga AS. Poker dalam talian telah menjadi pilihan popular selama bertahun-tahun. Walau bagaimanapun, masih belum ada sebarang kes pemain yang didakwa bermain poker dalam talian. Sukar untuk membuktikan bahawa seseorang pemain boleh didakwa melakukan jenayah kerana undang-undang yang begitu kabur.

Poker dalam talian boleh menjadi permainan yang berbahaya. Anda akan menghadapi masalah yang serius. Kerana negeri-negeri menyukai monopoli permainan mereka, anda boleh yakin mereka akan mendakwa jika anda cuba untuk menyediakan tapak poker atau menjalankan permainan poker bawah tanah.

Walaupun beberapa negeri mempunyai undang-undang terhadap poker dalam talian (terutamanya Negeri Washington), tiada siapa yang telah didakwa kerana bermain poker dalam talian. Kerana poker sangat popular, undang-undang yang wujud terlalu kabur. Poker dalam talian sangat disokong oleh orang ramai sehingga DA yang paling bersemangat sekalipun tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan terhadap pemain poker dalam talian.

UIGEA

Pada tahun 2006, UIGEA (Akta Penguatkuasaan Perjudian Internet Melanggar Undang-undang) telah diluluskan menjadi undang-undang. Tindakan itu tidak menjadikan perjudian dalam talian atau poker haram. Sebaliknya, akta ini menyasarkan institusi kewangan dan bank dengan menghendaki mereka mengenal pasti transaksi perjudian dan menyekatnya.

Bank telah bergelut untuk menguatkuasakan akta ini. Terdapat berbilion transaksi setiap hari di AS, dan bank tidak mempunyai sumber atau masa untuk mengenal pasti setiap transaksi. Pelaksanaan UIGEA pada akhir 2009 telah ditangguhkan selama enam bulan untuk membolehkan lebih banyak perbincangan dan memberi masa kepada bank untuk mematuhinya.

UIGEA telah menjadi perundangan yang lemah. Satu-satunya kesan UIGEA kadangkala menyekat transaksi kad kredit ke laman web poker. Pemain boleh memilih kaedah deposit lain dalam kes ini dan meneruskan seperti biasa.

Apakah perkataan terakhir?

Walaupun saya bukan seorang peguam, ini bukan nasihat undang-undang. Walau bagaimanapun, saya boleh memberi jaminan kepada anda bahawa poker internet adalah selamat dan terjamin. Warganegara AS mempunyai hak untuk membelanjakan wang mereka sesuka hati di rumah mereka. Ia adalah sah untuk bermain poker di kasino, jadi sukar untuk mewajarkan menjadikannya haram untuk bermain dalam talian.

Bermain poker dalam talian adalah mungkin. Poker dalam talian adalah sesuatu yang saya nikmati selama bertahun-tahun. Anda tidak perlu memiliki laman web poker jika anda tidak mahu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *